Fiskeri

Havde du spurgt mig før 2014, om jeg var klar på en fisketur på kysten – altså i fuld lystfiskeruniform med waders og de obligatoriske posede og meget-lidt-fashionable trøjer –  ja, så havde jeg nok haft svært ved at finde en passende grimasse. But. Look. At. Me. Now. People!

Christines store fisk

Biologen har fisket i over 30 år, og hans interesse for fiskeri (og ikke mindst det at spise selvfanget fisk) er langsomt men sikkert smittet af på mig.

For det første er det bare sjovt at fiske. Ikke sådan haha-morsomt hele tiden. Det er bare en sjov oplevelse, første gang man træder ud i vandet med waders; når man får lavet et kast, som bare sidder i skabet; når man mærker det der ryk, når fisken bider på; og ikke mindst når man fanger en fisk, der er større end den, Biologen kom hjem med. Og så er det hyggeligt. Især når man kan snakke med et par svaner, der “bopper” på vandets overflade, eller når havudsigten suppleres med varm kakao fra termokanden.

Samtidig giver det at fiske en helt fantastisk ro. Det eneste, man skal, er at kaste snøren ud, hale den ind igen, og håbe på, at fisken bider. Kaste, hale, håbe – repeat. Man står bare der – helt offline – midt ude i naturen og hygger sig. Super godt mod stress, i øvrigt. Og jeg er stadig så meget nybegynder, at jeg sagtens kan nyde en fisketur, selvom der ikke er en eneste fisk, der bider på. Det har de rutinerede typer lidt sværere ved, fornemmer jeg.

Mellem os kan jeg afsløre, at der gik et par gange, inden kasteteknikken var spot on. Jeg var så meget på spanden i starten, at et par Ray Ban’s måtte skjule mine frustrationstårer, når fisketuren nærmede sig sin 4. eller 5. time, og jeg stadig ikke kunne kaste snøren tilstrækkeligt langt ud. Heldigvis er Biologen en (utålmodig, men) god og erfaren mentor, så da jeg først forstod, at jeg skulle “føle blinkets tyngde”, når jeg kastede, gik det nærmest af sig selv. Hooray!

Gå ikke (helt) ned på udstyr
Jeg har indtil videre kun prøvet at fiske efter havørreder ved den fynske kyst, og derfor har jeg anskaffet mig:

  • en fiskestang med et hjul, som egner sig til min relativt beskedne muskelmasse (er venstrehåndet, men fisker med højre – og med ‘ophænger’, dvs. både blink og flue)
  • et par blink (dvs. metalfisk. Man kan lige så godt købe en 3-4 stykker ad gangen, da man nemt kan miste dem til en stædig tot tang på dybt vand)
  • et par fluer (dvs. smådyr bundet i fjer. Disse kan købes, eller man kan binde dem selv, hvilket jeg har gjort med stor succes, hvis jeg selv skal sige det)
  • et par waders (det kan være svært at finde en forhandler, som har deciderede kvindemodeller, så jeg har et par åndbare waders fra Scierra i str. small med støvler og filtsål. Neoprenwaders er heller ikke dumt, men bedst til den koldeste del af fiskesæsonen)
  • en lille boks til at holde styr på fluer og blink (tænk på det som dit smykkeskrin til dine (fiske)accessories)
  • og et fisketegn, naturligvis!

Go fish
Nu er jeg jo så heldig, at Biologen kender adskillige gode fiskespots, så jeg kører bare med, når han smider stænger og waders i bilen. Jeg har fx prøvet at stå midt ude i Gamborg Fjord på en muslingebanke i vand til livet og være totalt fucked, da der gik kludder i snøren. Og det øverste billede er fra den dag, jeg fangede en stor krabat på 56 cm ved Ålehovedet. Der er temmelig meget forskel på de fiskepladser, jeg har besøgt indtil videre, men man får altid set noget virkelig smuk natur.

Men er man spritny fiskemand- eller dame på eller nær Fyn, kan jeg anbefale, at man svinger forbi Havørred Fyn på www.seatrout.dk. Her kan man få gode tips om fiskepladser, grej og regler, følge med i fiskelivet på Fyn og blive en del af lystfiskerfællesskabet.

Man kan også få et super fint hæfte om de fynske fiskepladser i diverse fiskegrej-forretninger. I Odense har jeg fået fin behandling i både Go Fishing på Dalumvej og i Jan og Bo’s Lystfiskershop på Vesterbro – om end de ser noget overraskede ud, når de hører, at fiskegrejet ikke er til Biologen, men til mig.

#womeninwaders #havørredfyn #kystfiskeri

foto 1

foto 2

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s