Torsk under broen

Lillebælt

Vi har ferie! Endelig!

‘Hov, hov’, ville nogen nok sige – ‘Har du ikke lige været hjemmegående i over et kvart år?’ Jow jow. Men livet som sygemeldt kan bedst beskrives som en indespærring med dårlig samvittighed og en god stak nedture og indre laviner. Derfor er det SKØNT at have to ugers legal ferie, selvom det nok mest var biologen, der trængte til det.

Efter en hyggelig weekend i den Sønderjyske families skød, pakkede vi i mandags vores stænger og waders og kørte mod Lillebælt. Det ku’ jo være, man var heldig at få nogle fla’fisk med hjem – helt klar til en trippelpanering og et par citron-wedges.

Det blev dog kun til en 6-8 torsk, som alle var for små til at tage med hjem. De skal vist være 38-40 cm, og det var vores krogede venner altså ikke, så de røg ud igen. Behøver jeg sige, at biologen klarede den levende madding, aka. børsteormene? Puha, jeg ville ønske, jeg var sejere, men jeg er klart mere til havørredfiskeri, hvor ‘maddingen’ er af plast eller metal. Så ved man ligesom, hvor man har det..

Sådan en fisketur under broen er ellers ret romantisk, hvis du spørger mig. Visse mænd er bare stanglækre i et par waders og en hættetrøje. Eller også er de så lækre, at selv et par waders og en hættetrøje ikke kan ødelægge det? Hm..

Da det blev mørkt, sad vi på bådbroen med udsigt til små både, Lillebæltbroens bug og pyloner og ikke mindst lysene i Middelfart. Det var helt rørende. Stemningen blev dog brat forstyrret af, at nogle unge mænd kørte ind på pladsen bag os, stod ud af bilen, trippede, røg et par nervøse smøger, for derefter at filme kammeratens bilfræseri lige bag os. Det lignede mest af alt optakten til en jysk drugdeal à la Blinkende Lygter.

På det tidspunkt havde vi alligevel fået nok af at fange for-små-torsk, så vi drønede hjem til Odense igen, godt søvnige oven på al den friske luft.
Pisse godt mod stress, sådan noget fiskeri – selv om aftenen. Iført waders og ingen make-up. Så længe han tager sig af ormekrogningen, forstås.

image (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s