Farmors tidslomme – en hyldest

Nogle ting ændrer sig aldrig. Tag bare min nu 91-årige farmors hjem. Ja, min farfar bor der skam også, men farmors karisma overstråler ham fuldstændig. Hjemmets indretning har stort set ikke ændret sig de sidste.. 50 (?) år. Derfor er der også visse nips og møbler, som bare ER farmor.

Der er sære vaser og tonstunge kaffeborde, som jeg, mine søskende, kusiner og fætre alle har kørt vores fede barnefingre henover, og vi ved præcis, hvor støvet samler sig, eller hvordan  de beige gulvtæpper og læderlænestolen dufter.

Det er på ingen måde et Bo Bedre hjem, men det har så mange fine detaljer. Og så er det et herligt hjem de dage, hvor husets herre og frue ikke er for plaget af deres mange kroniske dårligdomme.

Den ellers aktive og sociale dame er desværre blevet “lænket” til matriklen efter et grimt fald for et par år siden. Derfor var det også skønt at opleve farmors gode humør i dag, da hun udbrød: “Det er en tæskelækker kringle, det her!” i ren begejstring over at have adgang til rigtigt bagværk.

Vi tre nød en kop kaff’ og lidt medbragt wienerbrød (“IKKE chokoladekage, Christine – det bryder din farfar sig ikke om”, dikterede den bestemte dame hele tre gange i telefonen i morges) på terrassen i baghaven, mens vi lige vendte verdenssituationen – alt fra homoseksuelles adoptionsret, familieeskapader, min kommende mands fortræffeligheder, konflikten i Gaza, hundeejeres ansvar og ikke mindst de små fremskridt jeg gør mig, mens jeg er sygemeldt. Og farmor har naturligvis en holdning til det hele. Hun. Er. Skarp!

Inden jeg smuttede hjemad – i dag har jeg nemlig hele TO sociale aftaler, WOW! – fik jeg lige knipset et par detaljer fra deres lille tidslomme i et roligt Odense-kvarter, hvor de vistnok har fejret krondiamantbryllup. Tænk engang. Og her står jeg og skal giftes om mindre end en måned med verdens dejligste biolog. Livet er vildt.

Helt vildt bliver det nok ikke til aftenens Torsdagskoncert i Kongens Have, men det er ubeskrivelig skønt at have energi til mere end én aftale pr. dag. Baby steps…

Farmors tidslomme præsenterer…

foto 1

foto 1 (1)

foto 2 (1)

foto 3 (2)

foto 2

foto 3

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s